Spaaruren 2022!

Wat zijn spaaruren?

De spaaruren zijn de uren die werknemers hebben opgebouwd door verplichte overwerkuren en/of de inleg van reisuren. U mag als werkgever de spaaruren inzetten in perioden waarin het rustig is en er minder werk is. U roostert de werknemer dan minder uren of dagen in.

Cateraars op scholenlocaties: Opgelet!

Het is weer bijna zover: voor de cateraars op scholenlocaties moeten de Spaaruren weer vastgesteld worden voor 2022! In 2022 vallen er 7 feestdagen op ‘reguliere’ werkdagen, dus niet op weekenddagen. Bij de berekeningen van de Spaaruren moet hier rekening mee gehouden worden, om tot een kloppende calculatie van de spaaruren te kunnen komen.

Het is belangrijk om de spaaruren vooraf goed in te plannen zodat het rooster niet aangepast hoeft te worden halverwege volgend jaar. Zorg voor een goed inregeling van de spaaruren en je beschikt over een sluitend rooster voor 2022.

Spaaruren binnen CateringManager

Ons CateringManager platform houdt automatisch rekening met de spaaruren en staat standaard ingesteld op een gemiddelde waarde van 6,5 feestdag per jaar. Zijn er binnen jullie bedrijf medewerkers die gebruik maken van de spaarurenregeling en wil je dit exact ingeregeld zien? Neem dan contact op met onze support!

Samen met jullie organisatie gaan onze developers dan kijken wat er nodig is om dit aan te passen en sluitend te maken. Ook lichten we jullie in over de vervolgstappen die nodig zijn voor jullie voor het indelen van de roosters.