Handleiding Klokken

Wil je het klokken van medewerkers beheren? In deze handleiding lichten we toe welke wijzigingen je door kan voeren, hoe je dit kan doen en waar. Zo heb je het volledige verlof beheer zelf in de hand.

1: Proces 2: Rechten 3: Instellingen 4: Inklokken 5: Doorklokken 6: Uitklokken 7: Beoordelen FAQ
Steps 1 Steps 3 Steps 5 Steps 7 Steps 9
Steps 2 Steps 4 Steps 6 Steps 8 Steps 10
Support - Handleidingen - Verlof

Stap 1: Proces bepalen

Ga naar ‘Inrichting → Uren → Klokken → Rekenregels’ om de basisinstellingen voor inklokken en uitklokken vast te stellen. Hier kun je de organisatorische eenheid kiezen en beslissen of medewerkers moeten inklokken met hun exacte personeelsnummer of alleen de medewerkers van een bepaalde afdeling moeten zien.

Handige links

Stap 2: Rechten en rollen uitdelen

  • Definieer of bij het inklokken de kloktijden of roostertijden gebruikt moeten worden.
  • Stel eventuele afwijkingen in minuten in om flexibiliteit in het klokproces te bieden.

Handige links

Stap 3: Instellingen beheren

Configureer de uitklokopties zodat medewerkers hun activiteiten en tijden kunnen aanpassen, afdelingen kunnen toewijzen, en kunnen aangeven of ze pauze hebben genomen. Ook kun je afrondingsinstellingen instellen die het meest gunstig zijn voor de werknemer of werkgever.

Handige links

Stap 4: Inklokken

Stel in hoe klokregistraties automatisch afgerond worden en integreer pauze logica afhankelijk van de totale gewerkte tijd van de medewerker.

Handige links

Stap 5: Doorklokken

Pas specifieke instellingen aan voor individuele medewerkers via ‘Persoon → Aan-afwezigheid → Uren → Instellingen’ waar je kunt instellen of medewerkers hun uren kunnen fiatteren, pauzes kunnen aanpassen, en opmerkingen kunnen toevoegen.

Handige links

Stap 6: Uitklokken

Zorg ervoor dat de juiste gebruikers de nodige rechten hebben om klokregistraties te fiatteren en manage wie klokmanager rollen krijgt.

Handige links

Stap 7: Kloktijden beoordelen en doorzetten naar de urenregistratie

Creëer een klok gebruikersaccount voor de locatie waar de medewerkers zullen inklokken. Zorg ervoor dat dit account de juiste toegangsrechten heeft om efficiëntie te garanderen.

Handige links

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over onze app Klokken.

Hoe stel ik rekenregels in voor de klokmodule?

Ga naar ‘Inrichting → Uren → Klokken → Rekenregels’, voeg een nieuwe instelling toe of pas een bestaande aan. Hier kun je specificeren hoe inklok- en uitkloktijden berekend moeten worden, inclusief eventuele afrondingen en pauze logica.

Afhankelijk van de ingestelde uitklokopties kan een medewerker bij het uitklokken zelf wijzigingen aanbrengen. Als de instellingen dit niet toestaan, moet een manager of klokmanager de registratie aanpassen via de module voor evaluatie.

Stel de optie voor automatische verwerking in tijdens het definiëren van de rekenregels. Kies ‘Direct fiatteren en sluiten’ als klokregistraties binnen een ingestelde tolerantie vallen.